Idősek Klubja

Az intézmény címe:5062 Kőtelek, Damjanich u. 11.

Telefon:56/496-392.

Klubvezető: Bozsikné Juhász Andrea.


Az Idősek Klubja 1985-ben kezdte meg működését a községben. Tevékenységi körébe tartozik a házi segítségnyújtás, étkeztetés, nappaliellátás. A házi segítségnyújtás olyan gondozási forma, amely a gondozott önálló életvitelének fenntartását, szükségleteinek megfelelően lakásán biztosítja. Ez a gondozás az önkormányzat képviselőtestületének döntése alapján  térítésmentes. Az étkeztetést jövedelemtől függően három kategória függvényében vehetik igénybe a nyugdíjasok. Mind a kettő alapellátási formában szakképzett gondozónők végzik a munkát. Az intézmény feladat köre még a nappali ellátás területén az Idősek Klubjába bejáró klubtagok napközbeni ellátása, ez a gondozottak korának, egészségi állapotának megfelelő gondozás, mindennapi élettevékenységük segítése.
A klub tagjai helyi rendezvényeken vehetnek részt,

 

 

 

 

 

ezek zenés,táncos, tombolával egybekötött  bálok, úgy mint:pótszilveszter, farsang, nőnap, "locsoló" bál , szüreti bál, mikulás bál. Szezonális ünnepségek is megrendezésre kerülnek, ahol a helyi általános iskolások adnak műsort az időseknek. Ilyen az anyák napja és a karácsony.

 

 

 

 

 

 

 

 

 A klub tagjaiból alakult a " Rozmaring" népdalkör, amely színvonalas műsoraival több rendezvényre meghívást kapott és kitűnően szerepelt. A szomszéd község -Tiszasüly- nyugdíjasklubjával baráti a kapcsolat, több találkozó, rendezvény jött létre a két klub között.