Közösségi Ház és Könyvtár

 

 

 

Címe: Kőtelek, Szabadság út 1/C.

Telefon: 56/ 496-132, 56/ 496-002

E-mail : kotelek.konyvtar@gmail.com

 

 

 

Nyitva tartás:    Hétfő - Péntek

                 8 -18

 

           

 

 

A Közösségi Ház nyitva tartása előzetes megbeszélés alapján a rendezvényekhez igazodik.

 

Az épületet 1972-ben épült, melyben elhelyezést nyert a könyvtár, valamint több, közösségi színtérként használható helyiség is kialakításra került. Azóta már számtalan átalakításon ment át, de ezek mind a jobb kihasználhatóságot szolgálták.

A régi mozi helyiségből került kialakításra egy boxokkal beépített színházterem, mely lépcsős elrendezése miatt alkalmas színpadi előadások megrendezésére, valamint szórakoztató rendezvények alatt kultúrált helyfoglalásra is. Befogadóképessége kb. 70 fő. A színpad területe:30 m2.

Másik terme, a padlószőnyeges, falfestményekkel díszített konferenciaterem ( házasságkötő-teremként is szolgál ), kb 100 fő kényelmét képes szolgálni. Kiválóan alkalmas konferenciák, értekezletek lebonyolítására.

Nagy, kb. 100m2-es előtere táncos rendezvények lebonyolítására ad lehetőséget. ( Rendezvények ideje alatt büfé működik.)

A könyvtárban kb. 16 ezer kötet könyv, videofilmek valamint folyóiratok állnak az olvasók rendelkezésére. Két számítógépéről internet elérésre van lehetőség, mellette nyomtató, fénymásoló. A beiratkozott olvasók száma évek óta 560-580 között van. Lehetőség van könyvtárközi kölcsönzésre is, ha a keresett dokumentum nincs meg helyben.

 

Szolgáltatásaink:

  • terembérleti lehetőség az alábbi célokra: termékbemutatók, vásárok, üzleti és egyéb jellegű megbeszélések, tanfolyamok, bálok, lakodalmak, stb.
  • nemzeti ünnepek és települési ünnepségek megszervezése, technikai lebonyolítása
  • más szervek rendezvényeinek támogatása, segítése
  • vetélkedők, irodalmi, zenei, gyermek és felnőtt előadások szervezése

Rendszeres, hagyományos események:

 

A Közösségi Ház már 12 éve ad otthont a Kőteleki Képzőművészeti Alkotótábornak. Ezen főleg határon túli magyar képzőművészek, fafaragók vesznek részt. A tábor mindig ősszel, iskolakezdéskor kerül megrendezésre, melynek végén záró kiállítás nyílik az elkészült munkákból. Az alkotók 1-2 képet, fafaragást hagynak itt. Az évek során összegyűjtött alkotások a falu közintézményeiben láthatók.