Óvoda

 

 A község átlagos lakóházai közül kitűnik egy különleges formájú épület, ez a lakosság legapróbb tagjainak birodalma, a Napközi otthonos Óvoda.  

      Madártávlatból is jól látható az épület funkciója, felülnézetből ugyanis teknősbéka formájú. 1985-ben épült, a lakosság önzetlen segítségével, közvetlenül a Tisza-parton, a zajos főúttól távol. Az óvoda helyiségei kényelmesek, modern kialakításúak, kiszolgálják, biztosítják 100 kisgyermekek egészséges fejlődését. Minden csoport szobához tartozik egy terasz, mely a rossz idő esetén is lehetőséget nyújt a kicsik levegőztetéséhez.

      Mára a 4 csoportos óvodának, a gyereklétszám csökkenése miatt, csak 3 csoportja telik meg, ezért az óvónénik leleményessége eredményeképpen a       4. csoportot tornateremként használhatják a gyerekek. Az épülethez egy igazi nagy  játszóudvar is tartozik sok-sok biztonságos  fajátékkal. Fák, bokrok adnak hűvöset a nyári melegben.

A helyi adottság szépségeit kihasználva, a nevelési programok  közül, az óvoda fő célja a természeti értékek megszerettetése, óvása, már kicsi gyerekkorban.

 

Óvodai alapítványunk a gyerekek fejlesztését szolgálja.

Szívesen fogadjuk segítő támogatásukat .

Kőtelek Óvodáért Alapítvány

Számlaszám: 18828698-1-16